0 0
Read Time:3 Minute, 22 Second
Уредник Administrator

Већ неколико дана, трудим се да разумем поенту актуелних протеста,  који се непрекидно одржавају у неколико већих градова у Србији. Напрежем се да схватим, зашто се сваког дана окупљају хиљаде демонстраната по градовима у Србији износећи периферне и неозбиљне захтеве.  Већ осам дана, не успевам да нађем одговор.

Ако се протестује против нерегуларности на председничким изборима, морам вам рећи, да  сте  сами на исте изашли, својим изласком  дали легитимитет,  а учешћем  ваших кандидата на истим, увећали  победу Александара Вучића. У демократију сте веровали, демократија вас је изневерила и сада се недемократски буните. Будите макар мало поштени, признајте да сте изгубили и дајте вашим кандидатима црвене картоне, за катастрофални пораз на изборима.

Протести после изборног пораза, немају смисла.  Да сте којим случајем били мало паметнији, па уочили  да демократије нема, да заступљеност ваших кандидата у медијима није иста  као и кандидата режима,  и да режим контролише велики део  изборног  система, па онда протестовали ПРЕ ИЗБОРА,  тада би све имало много више смисла.

Ако можда протестујете због ниских плата, незапослености, лошег здравства, лошег система образовања, лажних диплома,  зато што вас страни инвеститори третирају као стоку,  и ако  верујете,  да ћете све то постићи сменом неколико функционера, (било да су они председници Скупштине или директори  неких медија), или поништавањем пар диплома, (било да је то и сам министар полиције), промашујете суштину проблема. Можда чак верујете, да ћете на тај начин, „окрњити“ режим, па бисте у будућности могли да изборите  и ванредне председничке изборе, на коме бисте неким чудом оборили Александара Вучића. Чак да толико машти дозволимо, поново бисте промашили суштину проблема.

Ваши вољени председнички кандидати, вероватно вас нису обавестили, да се суштинске а не козметичке, промене  дешавају променом целокупног система. Да бисте сменили овај и овакав систем, морате такође да знате, да је Србија под латентном окупацијом и да се наравно, у земљи која је десуверенизована, не даје значаја ни радницима, ни студентима, ни пензионерима, ни здравству ни школству ни праву гласа. Дакле, примарни проблем је окупација земље а секундарни побољшавање свеопштег животног стандарда. У земљи где су страни инвеститори, арапи, амбасадори и разни страни саветници на првом месту, природно је да домицијално становништво буде на последњем. У земљи која је опустошена неолибералном догмом, где робовски рад некажњено диктирају стране компаније,  нема места социјалној правди и људском односу према раднику.

Али зашто би вас ваши вољени политички лидери и обавештавали о оваквом погледу на ситуацију. Па само на овим изборима, ти исти ваши председнички кандидати, узели су више од 200.000 евра свако, само за учешће на истим. Ти исти ваши нови-стари председнички кандидати имају савршену корист од овог и оваквог система. Они добијају,  или ће добијати, када се све сабере, баш у тој Скупштини,  коју сте ономад гађали јајима,  око 600.000 динара по посланику. Зашто би вас дакле, неко од њих обавестио, да сте окупирани и да је то узрок свих ваших проблема, када они, од исте те окупације имају само користи.

Још нешто, ја се овом приликом не обраћам индоктринираној омладини ДС-а, Саше Јанковића, Вука Јеремића, јуришницима Жуте патке, агентима Канваса, Женама у црном, разним квазилевичарским организацијама типа Маркс 21 и свим осталима НВО у служби окупатора, који воде ове протесте и који ће за исте бити добро плаћени.

Ја се овом приликом обраћам превареној и заведеној омладини, студентима, радницима, војницима и полицајцима, који ће свој бес каналисати и потрошити у погрешном правцу а ништа добро себи донети неће. Они против којих протестујете и они који вас (пред)воде на те исте протесте имају заједнички циљ, само им се брзине у долажењу до тог циља разликују. Погонско гориво, које ових дана сагорева у великој мери, сте управо ви. Како су се тако брзо заборавили плодови 5. октобра?

На крају, сам назив протеста „Против диктатуре“ долази у обзир, али једино ако му дамо други смисао, као уосталом и самим протестима –„ Против (западне) диктатуре“ јер је то једина диктатура, која се надвила над српским народом.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Поделите
Previous post Београд- Балкански Бангкок
Next post Македонија-природни крај неприродне творевине

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *