0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Омладински форум „ЕНТЕР“ за циљ има повезивање, ослушкивање потреба и упознавање са погледима и размишљањима младих људи. Циљ нам  је унапређење културних садржаја за младе који су пријемчиви, иновативни, а потпуно у складу са традиционалним начелима нашег друштва. Наш задатак је да младима покажемо традиционалне садржаје кроз призму савремених језичких формација. 

Културни живот разматрамо како на разини појединца, где нас интересује његово самостално ангажовање, како на подручију личног испуњења и испуњења слободног времена културно-уметничким садржајима, тако и на подручију колективног интереса, односно  општим културним  вредностима. Стога смо, на основу искуства од прошле године, када смо реализовали пројекат Омладинског форума Ентер -2018. као и претходних година када смо реализовали друге пројекте, одлучили да осмислимо концепт свеобухватне омладинске културне акције, односно да Омладински форум Ентер буде перманентни пројекат који ће се одржавати сваке године. 

Форум је конципиран као место за дискусију, презентацију и сучељавање ставова, где свако има прилику да изнесе своје мишљење, али и да чује друго, на теме које смо поставили као оквирне. 

У оквиру пројекта организовали смо три догађаја: 

На првој форум-трибини (одржаној у среду 07.11.) обрађена је тема: РЈЕЧНИК – две стотине година после Вука.

На другој форум-трибини (одржаној 14.11 у среду), централна тема била је СВЕТ МЛАДИХ- ПОСТМОДЕРНА СТВАРНОСТ.

На трећој форум-трибини (одржаној 23.11) у 20ч. тема дискусије била је: ИДЕОЛОГИЈЕ И МЛАДИ. Поглед на свет, животни ставови; У каквом су односу политичко и лично? Да ли Србија убија, то јест живот у њој? Многи говоре да живимо у свету пост-идеологије. Да ли и млади мисле тако?

Трибине су се одржале у просторијама „ОК Клуба“ на СПЕНС-у. Пројекат је у том смислу подржан од стране Канцеларије за младе, Градске управе за спорт и омладину Новог Сада. 

Уредник Administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Поделите
Previous post Николај Берђајев између есхатона и циклизма
Next post Циклус о цикличним теоријама друштва | 2017.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *