Омладински форум „ЕНТЕР“ за циљ има повезивање, ослушкивање потреба и упознавање са погледима и размишљањима младих људи. Циљ нам  је унапређење културних садржаја за младе који су пријемчиви, иновативни, а потпуно у складу са традиционалним начелима нашег друштва. Наш задатак је да младима покажемо традиционалне садржаје кроз призму савремених језичких формација. 

Културни живот разматрамо како на разини појединца, где нас интересује његово самостално ангажовање, како на подручију личног испуњења и испуњења слободног времена културно-уметничким садржајима, тако и на подручију колективног интереса, односно  општим културним  вредностима. Стога смо, на основу искуства од прошле године, када смо реализовали пројекат Омладинског форума Ентер -2018. као и претходних година када смо реализовали друге пројекте, одлучили да осмислимо концепт свеобухватне омладинске културне акције, односно да Омладински форум Ентер буде перманентни пројекат који ће се одржавати сваке године. 

Форум је конципиран као место за дискусију, презентацију и сучељавање ставова, где свако има прилику да изнесе своје мишљење, али и да чује друго, на теме које смо поставили као оквирне. 

У оквиру пројекта, ове године, организовали смо четири догађаја, у току месеца децембра, који су подељени на две форум трибине и два предавања.

Форум трибине обрадиле су следеће теме: „Млади између права и одговорности“ и  „Mлади и медији“, исте су одржане у просторијама Омладинског клуба (ОК) на СПЕНС-у. Док су на трибинама обрађене следеће теме: „Разговор о књизи друштво и сукоб“ са предавачем проф. др Срђаном Шљукићем, као и „Југословенски сан“ на којој је говорио Дејан Перишић. Оба предавања одржана су у огранку Градске библиотеке: „Стеван Сремац“ у Новом Саду.

Пројекат је подржан од стране: Градске управе за спорт и омладину Новог Сада и Канцеларије за младе. 

Уредник Administrator
Поделите

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *