0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second
Уредник Administrator
После 18 година прекида, железничке линије Београда са КиМ, данас је требало, како је већ више пута, помпезно најављено у медијима, да брендирани воз пројури кроз административну линију са КиМ и свечано буде дочекан у Косовској Митровици. Међутим, до тога није дошло. Шта се то догодило?
 
Одмах на почетку да кажем, када сам чуо за вест о брендираном возу и плану да исти успостави линију Београд-Косовска Митровица, био сам јако скептичан. Да не грешим душу, воз јако лепо изгледа, онако нов, са тробојком и натписима, изнутра украшен фрескама, па још и руски, где ћеш боље! Међутим, има само један мали проблем, сам пут тог воза, унапред је осуђен на неуспех. Није у питању квалитет воза, или способност машиновође да њиме управља, то понајмање, нису у питању чак ни брзе пруге југа Србије, постоји проблем на много вишем нивоу. Том возу, треба да претходи снажна и суверена српска политика, да би исти, стигао на циљ, у супротном видимо резултат.
 
Овде се, намерно мешају узрок и последица. Нису Шиптари криви што су зауставили воз, већ је режим крив, што је потписао Бриселски споразум и самим тим дао ингеренције Шиптарима да дивљају на северу Космета. Па, господо из власти, ко је угушио бојкот Срба поводом шиптарских избора? Ко је слао батинаше? Шиптари, или ви?!
 
А сада, када сте хтели, да још једном, по ко зна који пут, пустите „димну завесу“ у виду брендираног воза, да сакрије сву вашу неспособну политику, којом сте КиМ препустили у потпуности Шиптарима, сада вам се иста та политика обила о главу, јер за дивно чудо, Шиптари не поштују договоре.
 

1109606912

 
Дали сте све што се дати могло, а сада, када заузврат тражите од Тачија, да макар, пусти један воз до Косовске Митровице, онако чисто, само једном, јер успут долазе и председнички избори, ваш друг вас је на крају пустио низ воду. Наравно, ваша реакција је била очекивана, на дуге цеви шиптарских специјалаца ви одговарате молбама, ви молите. До год је тако, Шиптари ће све више газити оно мало Срба што је тамо преостало. Где вам је сада, онај несрећни, договор о Заједници српских општина? Па како сте мислили да те Српске општине спојите са матицом, ако не железничким саобраћајем? Можда телепортом?
 
Још нешто, да су хтели, Шиптари би тај воз дигли у ваздух, а не би се снимали телефонима. Него, знају и они са ким посла имају, што да компликују ствари, када могу да једним снимком, сруше комплетну  политику Александра Вучића и да тиме добију двобој за јужну пругу.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Поделите
Previous post Интервју- Проф. др Милан Брдар: „Ако се ништа не промени, једини образовни елемент који ће водити обнови патриотизма је „улица“.“
Next post Забављачи

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Двобој за јужну пругу

  1. Одлична анализа. Осим што је воз кич и циркус,а ,,СЗО,, је шиптарска институција, а не србска.

  2. Tekst poseduje analiticki i konstruktivni stav sa kojim se slazem.
    Mladi bi morali agresivnija sredstva za otpor da izaberu, da bi visedecenijske lose korake za gubitak Kosova zaustavili. Ovo je jedan od tih nacina. Jacajmo svest mladih o svakodnevnim losim potezima vladajuce strane i prikazujmo posledice istih! Borba traje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *