0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Злочиначка акција хрватске војске и западних (америчких) чинилаца над држављанима Хрватске српске националности је представљала завршну тачку у дугом континуитету хрватске политике, која је, у својим различитим видовима, увек у завршници рачунала са физичким уклањањем српског народа.

Та политика је имала увек два вида: максимални, који је укључивао физичку ликвидацију Срба када прилике буду повољне, као што су биле при распаду обе Југославије, и минимални, који је подразумевао асимилацију Срба методом културне и политичке дискриминације, као и методом изолованих физичких притисака. У таквом распореду околности, увек би максимални циљ био прикриван минималистичким образложењима и то је било правило како у оквирима католичке, тако и у оквирима националне пропаганде.

Та политика је такође увек бринула о томе да у Београду нађе савезнике у циљу прикривања свог истинског садржаја. Историјска одговорност комунистичке партије, због прикривања и фалсификовања чињеница везаних за Јасеновац унутар културне политике комунистичке Југославије била је пресудан чинилац који је обезбедио да јавно средство о геноциду буде у битној мери умањено. Историјска одговорност другосрбијанске невладине интелигенције јесте продужетак овог комунистичког минимализовања како српских жртава, тако и истинских хрватских политичких циљева.

Треба разумети да овакво понашање хрватске политике није само њена аутономна оријентација, већ да оно настаје на једном светско-историјском вектору, чије су претпоставке увек подразумевале антируску и антисрпску политику у дугим историјским раздобљима. У томе је посвећена и свака културна или уметничка обрада прошлих историјских чињеница, чији је основни облик везан за даљи продор на исток у различитим облицима културног и политичког дејства.

 

Извор Печат, 4. август 2022.

Уредник Administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Поделите
Previous post Горан Николић: Русија и санкције, полугодишњи биланс
Next post Александар Дугин: Од археомодерне до Империје

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *