У петак (25.01.2019.) у организацији Центра за културну обнову Археофутура одржала се форум – трибина под називом: „Археофутуризам – размишљања о будућности“.

Политички живот је већ дуже време арена за борбу центристичких масовних партија, које се углавном боре да, подилазећи бирачком телу и бавећи се периферним питањима друштва, остану главни актери у обликовању политике.

Међутим, долазак нових политичких опција, било у виду популистичких, или антисистемских покрета, уноси таласања у ову, до скоро мирну, мочвару. Оно што јесте очигледно, то је да су старе поделе на левицу и десницу превазиђене и да се отвара могућност за размишљање у новим категоријама.

На питања која се намећу, многи аутори покушавају да нађу одговоре и/или понуде неке од политичких решења. Једна од понуђених опција јесте и Археофутуризам.

Шта означава овај појам и коју врсту решења он нуди? Шта је применљиво а шта не? Које су додатне алтернативе и шта нам будућност доноси? На ова и на многа друга питања разговарали смо у петак, на форум-трибини.

Уредник Administrator
Поделите

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *