Поштовани пријатељи,

Обавештавамо Вас да смо због формално-правних потешкоћа на које смо наишли током покушаја регистрације Фонда Светозар Милетић у АПР-у, били принуђени да променимо назив нашег удружења. Тако да ће удружење убудуће носити назив:

„Центар за културну обнову – Археофутура“.

Такође, сматрамо и да је нови назив удружења адекватнији и да на прецизнији начин дефинише подручје нашег, како досадашњег, тако и будућег деловања, али и методе које већ користимо.

У епохи глобализације, прецизније речено вестернизације света, која прожима све сегменте друштава, а у којој доминира самопрокламована морална изабраност Запада, културни рат, претходи сваком другом. Да би се очувала национална самосвојност и спречио потпуни губитак идентитета, као и да би се створили услови за повратак националног суверенитета, потребно је вратити се себи, потребна је културна обнова.

Стојимо на становишту да је од губитка националног суверенитета много погубнији губитак личног идентитета, односно окупација ума, која претходи свакој другој окупацији. Из тог разлога, ова обнова мора претходити свакој другој. Борба у сфери идеја и борба за умове наших сународника јесте приоритет којим треба ићи.

Сматрамо да треба искористити технолошке предности епохе у којој се налазимо. Широки спектар алата у информационој сфери омогућава брзо и ефикасно ширење идеја и олакшава парирање мејнстрим медијима. Спој савремене технологије и сопствене традиције, прилагођене времену у којем живимо јесте археофутуристички приступ, у складу са тим, носимо и назив – Археофутура.

Настављамо даље, друго име – иста идеја!

Уредник Administrator
Поделите

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *