0 0
Read Time:53 Second

У петак (25.01.2019.) у организацији Центра за културну обнову Археофутура одржала се форум – трибина под називом: „Археофутуризам – размишљања о будућности“.

Политички живот је већ дуже време арена за борбу центристичких масовних партија, које се углавном боре да, подилазећи бирачком телу и бавећи се периферним питањима друштва, остану главни актери у обликовању политике.

Међутим, долазак нових политичких опција, било у виду популистичких, или антисистемских покрета, уноси таласања у ову, до скоро мирну, мочвару. Оно што јесте очигледно, то је да су старе поделе на левицу и десницу превазиђене и да се отвара могућност за размишљање у новим категоријама.

На питања која се намећу, многи аутори покушавају да нађу одговоре и/или понуде неке од политичких решења. Једна од понуђених опција јесте и Археофутуризам.

Шта означава овај појам и коју врсту решења он нуди? Шта је применљиво а шта не? Које су додатне алтернативе и шта нам будућност доноси? На ова и на многа друга питања разговарали смо у петак, на форум-трибини.

Уредник Administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Поделите
Previous post Слободан Антонић: Историчару Бешлину мало је укидање Републике Српске. Зато он на злогласном (ауто)шовинистичком порталу Autonomiji info прориче да „након решавања косовског, следи отварање војвођанског питања“
Next post Милош Ковић: Недавно откривене фотографије важан доказ да је Јасеновац био логор смрти

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *