0 0
Read Time:2 Minute, 48 Second

Недавна одлука председника Сједињених Држава, Доналда Трампа, да привремено обустави финансирање Светске здравствене организације (СЗО) изазвала је шок код необавештеног света. Па чекајте, како у тренутку кад је пандемија короне на врхунцу да обустави средства за организацију која би требало да буде главна у сузбијању вируса? Ако се на то дода једнодушна осуда свих осталих западних лидера и стандардно непријатељски став водећих медија, није ни чудо да је код обичног света Трамп постао изузетно омражен.

Но у питању је један од најрадикалнијих и дугорочно гледано најбољих потеза Трампове администрације. Ево објашњења. СЗО као и читав низ организација које су настале под окриљем УН као што су УНИЦЕФ или УНЕСКО нису никакве објективне, универзалне и професионалне организације које помажу координације решавања проблема у свету. У питању је изузетно контроверзна организација која је од почетка повезана са интересима огромних корпорација, фармацеутским гигантима, дубоком корупцијом и пре свега изузетно проблематичним идеолошком позадином и циљевима.

СЗО је основана после рата и почела да ради 1948. године. Она је агенција која је настала номинално под окриљем Социо-економског савета УН, у време када је његову радикално левичарску, де факто комунистичку идеологију, утемељила Алва Мирдал. За разлику од других тела која су у свом називу задржала атрибут међународног, ова је од почетка добила изразито глобалистичку природу тиме што је у називу истакнуто да је “Светска”.

Њен рад је од почетка био у најближој вези са Рокфелеровим интересима, посебно у првих петнаестак година рада. Рокфелерове фондације спадају међу највеће промотере еугеничких мера у двадесетом веку. Ова блиска веза са корпорацијама траје и до данас. Највећи финансијери су уз појединачне државе, највеће светске фармацеутске компаније, посебно оне заинтересоване за што ширу и масовнију вакцинацију становништва. Фондација Била и Мелинде Гејтс заснована на трансхуманистичким основама, усмерена ка изузетно контроверзним циљевима о којима је сам Гејтс говорио, спада међу највеће финансијере.

Све ове корпорације и фондације спадају међу највеће промотере комунистичких, марксистичких и колективистичких визија организације друштва па је Трамп заиста у праву кад указује на изразито прокинеско деловање и симпатије СЗО. СЗО је месецима покривао Кину, избегавао да прогласи пандемију, хвалио веома контроверзне кинеске мере изолације и надгледања, критиковао друге државе што су прекидале авио-летове и затварале границе за кинеске држављане итд.

СЗО носи тежак багаж из 2009. када је у интересу „Глаксо”, „Новартиса”и других произвођача вакцина измислила пандемију свињског грипа. Парламентарне истраге су показале да су водећи саветници шефа СЗО Маргарет Чен били у директном сукобу интереса и да су набацили огроман профит компанијама код којих су такође били ангажовани. Лекар који и данас у Србији наступа испред Кризног штаба за сузбијање короне, остао је упамћен тада као неко ко је говорио да ће бити милиони оболелих и ко је легитимисао куповину милиона непотребних вакцина од швајцарског „Новартиса”.

Биомедицински пробоји, експерименти са ГМО, биотероризам и сличне опасности и изазови попут короне, каквих ће у будућности очигледно све више бити, захтевају постојање одговорног, стручног, професионалног, транспарентног и моралног тела за координацију здравствених политика држава, (а не за вођење неке независне политике), што Светска здравственa организација,нажалост, није. То је као што смо показали врло проблематична, корумпирана и опасна организација у служби профита и глобалног марксизма.

Овај Трампов потез ће скренути пажњу да је нешто озбиљно труло у СЗО и можда покренути и друге светске лидере да ураде исто и захтевају да се ова агенција усмери према интересима држава и народа, а не корпорација склоних тоталитаризму.

Извор: Нови Стандард

Уредник Administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Поделите
Previous post Небојша Катић: Економске пројекције и гледање у пасуљ
Next post Слободан Антонић: Ускршња аутошовинистичка хистерија и поплава доушништва

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *