0 0
Read Time:3 Minute, 36 Second
У Црној Гори се десило чудо. Истинско чудо! Измучени, вређани и гажени народ преко ноћи се уздигао, сложио, сабрао и показао невероватну снагу

Прије пар недјеља интернетом је кружила пјесма Николе Танасића о томе како Срби полако пропадају и нестају јер их мука брата у невољи не погађа. И кад су многи помислили да ће и овај посљедњи удар који је српству и вјери задат у Црној Гори проћи на исти начин, са истим посљедицама, десило се чудо. Истинско чудо! Измучени, вријеђани и гажени народ преко ноћи се уздигао, сложио, сабрао и показао невјероватну снагу. У првим редовима је хиљаде младих, одлучних, у вјери утврђених људи који не дају вјеру за вечеру, не боје се никога и ничега и јасно разликују добро од злог и часно од нечасног.

Ово чудо које се десило у Црној Гори, брдима, широм старе Херцеговине, пробудило је Србе широм свијета и у цијелом региону. Срби нису били овако сложни, обједињени и окупљени још од 1999. године. Плима одушевљења, поноса и спремности за борбу пробудила је многа уснула срца, вратила многе наше збуњене људе на сопствене изворе, и пробудила енергију за коју многи више нису вјеровали да постоји, пише Ђурковић.

Управо су то чуда вјере, љубави и наде која планине могу да померају, да једним хљебом нахране много гладна уста и врчем вина напоје бројна жедна срца. Ово чудо је још једном показало колика је снага наше цркве и зашто је управо ова битка пресудна. Дуго времена се већ кују планови да се наша света црква поцијепа, да јој се промијени име, да се измијени њена унутрашња конституција, да се подијели на пет до шест нових помјесних цркава чиме би се разорило јединство духовности и нашег културног простора на Балкану.

Овај несрећни насилни Душков закон замишљен је као прва епизода реализације мастер плана усмереног ка уништавању Српске православне цркве и њеном свођењу на границе централне Србије. Ако он прође и буде спроведен, услиједиће слична рјешења не само на Космету, већ и у свим бившим југословенским републикама, па ће СПЦ бити сведена само на простор између Дунава и Мердара, док ће наоколо ницати православне цркве БиХ, Хрватске, Косова итд.

Дакле битка коју сада бијемо прије свега ви у Црној Гори, а затим и сви ми Срби и вјерници, далеко превазилази значај локалног црногорског дешавања. Зато је пробуђен сав српски народ и спреман да вам помогне не само моралном подршком и братском солидарношћу већ и сваким другим обликом борбе који буде потребан. У овој ствари не смијемо да одступимо јер је то почетак краја. Ако ово прође више нас неће бити.

Ова дешавања су јасно показала да сте ви браћо огромна већина и у Црној Гори. И они мученици који због корупције, страха и других сличних разлога гласају за ДПС, дошли су са овим до зида након кога не могу да пљуну на себе попут оног несрећника што је дједу мијењао надгорбну плочу да сакрије да је био Србин и православац. Данас су и они одлучно изашли и стали уз своју цркву, једину истиниту.

Црква је по ко зна који пут показала пут, свјетло и начин. Упркос свим проблемима које има, свим унутрашњим сукобима и неслагањима, свим бројним бушењима и ударима споља, она се наједном вазнијела изнад свега тога и изашла чврста, јединствена, сабрана око истих ријечи, истих порука, али и одлучна да се не предаје. У том прегнућу свако има јасно мјесто, старији се поштују и слиједе, а млађи гурају, управљају и предводе фантастичну војску Христових свештеника и лаика. Данас се људи поносе с правом што припадају таквој цркви. Срамота је не бити уз владике, свештенике, монахе, барјактаре…

Драга браћо и сестре, не дајте се омести политиком. У овако великим дешавањима сваки политички мешетар покушава и покушаће да профитира, да инструментализује за своје циљеве, да спроведе свој неки шири план итд. Нека њих нек раде свој посао, а црква и народ раде свој. Докле год знамо шта нам је циљ и док ми својом снагом, љубављу и истрајношћу постављамо јасан правац, све те спољне ствари и туђи планови не треба да нас дотичу. МИ ТРАЖИМО ДА СЕ ЗАКОН УКИНЕ!

На дан најрадоснијег хришћанског празника, шаљем вам братски поздрав и молбу да издржите зарад свих нас. Нек је Господ уз вас и нек је цео српски и православни народ обједињен у борби за истину и своју свету православну цркву.

Мир Божији – Христос се роди!

Срећан Божић!

Извор: Нови Стандард

Уредник Administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Поделите
Previous post Слободан Антонић: Апел 88 као део кампање „Je suis Milo Đukanović“
Next post Омладински форум Ентер | 2019.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *